Wat met geld in de BVBA?

Vastgoed financieren met uw BVBA
02/12/2018

Bent u van plan vastgoed aan te kopen? Een eigen woning, vakantiewoning of een appartement om te verhuren? Dan biedt het geld in uw vennootschap misschien wel meer mogelijkheden dan u denkt.

We zetten het voor u even op een (beknopt) rijtje:

1) De BVBA koopt het vastgoed voor 100%

In deze formule is de vennootschap eigenaar van het pand dat u kan gebruiken of dewelke de vennootschap zal verhuren. Bij privé gebruik speelt het voordeel alle aard of dient u daadwerkelijk een vergoeding aan de vennootschap te betalen. Bij verhuur zijn de ontvangen huurgelden voor de vennootschap. Bij wederverkoop dient een meerwaardebelasting betaald te worden.

2) U koopt 1% privé en 99% met de BVBA

Hierbij bent u mede-eigenaar van een pand en worden de kosten van de aankoop gesplitst volgens de percentuele verdeelsleutel. De voordelen zijn dat de vennootschap de aankoop kan afschrijven, alle kosten (incl. intresten) van de belastbare winst kan aftrekken.

3) U koopt privé de naakte eigendom en uw BVBA het vruchtgebruik

Deze constructie is niet geliefd door de fiscus. In deze formule komt na het uitdoven van het vruchtgebruik het pand in volle eigendom van je privé vermogen. Deze constructie is nog mogelijk maar onder enkele voorwaarden zoals een voldoende lange duurtijd van het vruchtgebruik.

4) U heeft een Pensioenplan en u vraagt een voorschot op de opgebouwde reserves.

Heeft u een IPT (Individuele Pensioentoezegging)? Dan biedt deze u heel wat mogelijkheden. De kosten voor een IPT zijn integraal aftrekbaar als kost in de BVBA, terwijl u privé begunstigde bent van het opgebouwde pensioenkapitaal. Heeft u nog geen IPT? Dan kan u uw kapitaal via een backservice opbouwen, waardoor en meteen wat kapitaal beschikbaar is. Op het opgebouwde kapitaal kan u kan privé een voorschot opvragen (meestal zo’n 60%) zonder langs de notaris te gaan om een vastgoedaankoop te doen. U betaalt al dan niet intresten op het opgevraagde kapitaal.

5) NIEUW: u heeft een Pensioenplan en vraagt een voorschot op de toekomstige reserves.

Een nieuwe formule die via de IPT mogelijkheden biedt, is het opvragen van een voorschot op de toekomstige reserves. Hierbij kan u reeds gebruik maken van kapitaal dat u nog dient op te bouwen om een vastgoedinvestering te doen.

Heeft u plannen om vastgoed aan te kopen? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste financieringskeuze.

Bedankt!

Bedankt voor uw inschrijving!

Heeft u plannen om vastgoed aan te kopen? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste financieringskeuze.

Maak nu een afspraak!

Gelieve dit veld in te vullen
Gelieve dit veld in te vullen
Gelieve dit veld in te vullen
Gelieve dit veld in te vullen

Opgelet

  • {{validation.errorMessage}}